Pilates

Exercitiile Pilates tin cont de echilibru, de siguranta, de ritmicitatea proprie fiecarui corp si ne ajuta sa ne mentinem in forma intr-un mod sigur.

Metoda a fost inventata de Joseph Pilates acum mai bine de un secol. La origine a fost o metoda medicala, iar acum este o forma de fitness pentru trup, dar si pentru suflet. Exercitiile pot fi practicate de oricine indiferent de varsta, sex sau conditie fizica. Este o metoda excelenta pentru cei care nu au mai facut sport, dar doresc sa inceapa o activitate moderata. Exercitiile pot fi efectuate si de cei care au probleme cu spatele, cu genunchii, cu umerii.

Vei observa dupa cateva sedinte de Pilates o imbunatatire a circulatiei si posturii corpului, o crestere a tonusului muscular si o crestere a mobilitatii articulatiilor. Pilates-ul reduce nivelul de stres si confera energie si vitalitate pentru intregul organism. Sa nu uitam si de cele 5 principii ale exercitiilor Pilates: control, concentrare, respiratie, relaxare si precizie. Exercitiile fiind realizate lent autocontrolul creste progresiv, iar constientizarea fiecarui muschi ne aduce o stare de bine si relaxare.