Functional Training

Functional Training / Tabata este unul dintre cele mai noi tipuri de antrenament în intervale.

La aceasta clasa vom executa un exercițiu la intensitate maximă, timp de 20 sec., după care se ia o pauză de 10 sec., totul de 8 ori (timp de 4 min.). După ce am facut primul exercițiu, facem o pauza de cateva secunde, maxim un minut, după care trecem la următorul exercițiu. Tabata este unul dintre cele mai eficiente antrenamente de slabit. Ce este interesant e ce sa intampla cu organismul nostru dupa antrenamentul de Tabata.

Apare efectul POC (post oxigen consumption), adică nevoile crescute de oxigen ale corpului nostru în timpul antrenamentului necesită un consum caloric considerabil pentru a fi satisfăcute. Astfel vom continua să consumi mai multe calorii în timpul zilei, prin simplul fapt că faci activităţile tale obişnuite. Efectul POC durează până la 12 ore după sesiunea de antrenament, deci pentru fiecare 20 de minute de efort, avem un beneficiu de 12 de ore.

Dacă suferi de hipertensiune sau afecțiuni ale inimii, acest antrenament nu îți este recomandat. Poți încerca antrenamentele clasice cardiovasculare, având grijă să menții pulsul la limitele normale.