Marius Dragota a slabit 53 de kilograme in 6 luni!

A slabit 53 de kilograme in 6 luni: "Faceti miscare, nu va mai mintiti!"

Marius Dragota, 43 de ani, a fost gras in ultimii 14 ani. Foarte gras. Atat de gras, incat a inceput sa aiba probleme de sanatate. Anii de excese alimentare si lipsa de miscare l-au adus la o greutate de 148 de kilograme. "Daca nu faceam ceva, ajungeam usor la 200 de kilograme. M-am gandit insa la fiica mea, Ilinca, si mi-am zis ca trebuie sa revin la normalitate", spune Marius Dragota care ne-a vizitat recent la clubul Gimmy Polus, cea mai mare sala de sport si dans din Cluj, pentru a le vorbi in exclusivitate membrilor Gimmy despre cum a reusit sa slabeasca 53 de kilograme in numai 6 luni.

"Toti grasii au aceeasi poveste, va spun eu. Mananca mult si dezorganizat, in multe cazuri consuma alcool, si cu totii ignora problema fie din lene, fie din lipsa de timp. Numai iarna trecuta, daca e sa vorbesc sincer, am reusit sa mananc 70 de kilograme de carnat afumat si sa beau 100 de litri de Panciu din octombrie pana in decembrie. Azi o masa cu un prieten, maine un botez, poimaine niste oaspeti, si uite asa trec anii si culegi kilograme", spune Marius, privind spre pozele de acum cateva luni ce-l infatisau in toata "splendoarea". "Cand am auzit cuvantul diabet din gura medicului meu, cand m-am gandit la fetita mea de sapte ani si la faptul ca sunt inca foarte tanar, m-am hotarat sa nu-mi mai bat joc de mine si am inceput".

Chiar daca a consultat la inceput un nutritionist, Dragota spune ca nu datorita acestuia a reusit sa slabeasca 55 de kilograme: "Nutritionistul mi-a explicat foarte bine unde greseam alimentandu-ma prost. Dar cheia succesului se afla in tine. Nutritionistul nu te poate slabi, ci doar propria ta vointa. Din februarie pana in martie am slabit haotic vreo 10 kilograme, apoi am inceput sa imi monitorizez greutatea. Din aprilie, de atunci efectiv, am facut zilnic sport, fara intrerupere si am inceput sa mananc organizat, 3 mese pe zi. Nu m-am infometat, dar nici nu am mai mancat un kilogram de salam la o masa. Nu-i niciun secret: mancati decent 3 mese si faceti miscare, si veti vedea cu siguranta rezultatele!".

Asa a facut Marius Dragota in fiecare zi, iar rezultatele nu au incetat sa apara. "Orice gras este motivat de rezultate. Si eu am fost si, cand am avut in cap ca se poate, nu m-a mai putut opri nimeni: am inceput sa slabesc constant fiindca faceam miscare si mancam corect".

In fiecare zi, Dragota face intre 50 si 70 de minute de miscare, dar nu exercitii dificile, ci mers pe banda intr-un anume ritm. El spune ca asta e destul, ba chiar cel mai benefic pentru cei ce doresc sa arda grasimea. Nu-i obsedat de cantar, dar se verifica tot la trei-patru zile, ca un alergator de maraton ce trebuie sa mai dea jos o borna. De la 148 a ajuns la 96 si se vede: e mai vesel, mai sanatos, mai mandru. Isi cauta haine noi, incape in masina, lumea il priveste cu admiratie pe strada si ii lauda ambitia. Pana la 85 de kilograme nu mai e mult, desi ultimele turnante sunt cele mai grele. Marius Dragota nu se teme, fiindca a trecut deja peste cele mai dificile provocari: "Va dati seama ca am avut de trecut peste tot felul de pofte. Pe mine nu foamea m-a incercat, ci pofta, caci eram un mancau de mare clasa. Dar nu am inselat programul cu nimic. Va zic, nu merge cu ciupeli, cu "hai sa gust un pic, ca n-o fi foc".

Dragota a auzit de initiativa clubului Gimmy de a-i face pe 12 grasi din Cluj sa slabeasca in cadrul programului Grupa Mare: "O sala cum e Gimmy, unde esti bine primit indiferent daca esti gras sau slab, tanar sau mai in varsta, e un loc perfect ca sa slabesti sau sa iti imbunatatesti sanatatea. Mai ales ca sunt si conditii deosebite. Le transmit celor din Grupa Mare sa o tina drept inainte cu ambitia macar 3 luni si vor vedea ca ce am facut eu e usor. De fapt, cei care au fost grasi si au slabit nu au facut nimic special, dar au reusit esentialul: si-au recapatat viata inapoi. Indiferent de varsta sau de greutate, faceti miscare, nu va mai mintiti! Mancati ordonat, nu va pierdeti sanatatea din prostie!".